LOGEERHUIS  uitsluitend voor katten

IMG_0246.jpg

Zoals uit deze website wel duidelijk zal zijn, hebben wij een grote voorliefde voor katten. Daar zouden we graag meer mee willen doen. Een leven zonder katten is voor ons ondenkbaar. Naast het verzorgen van onze eigen katten hebben we ook nog genoeg liefde over om dit aan andere katten te geven. Elke kennismaking met een kat is voor ons een nieuwe ervaring. Het doel voor ons is dat de kat zich op zijn gemak voelt. Daar passen wij ons op aan. De afgelopen jaren hebben we al geproefd hoe het is om katten te logeren te hebben. Zo kwamen (en komen nog steeds) de katten van mijn ouders tijdens hun vakanties bij ons logeren. Maar daar is het niet bij gebleven. Want zo kregen we vaak de vraag van mensen om ons heen of ze hun katten bij ons mochten brengen. En zo werd het logeerkamertje steeds meer ingericht met kattenspulletjes. De kamer is voorzien van allerlei kattenspulletjes: krabpalen, kussentjes, hangmatje, kleedjes en speeltjes. Een waar katten logeerhuis!
Voor ons kwam de stap om deze kamer van ongeveer 6 meter bij 3 meter als pension aan te bieden. Het is een kamer zónder hokken! De katten hebben dag en nacht de beschikking over de gehele ruimte. We bieden de ruimte daarom ook aan, aan één of meerdere katten van één en dezelfde eigenaar per logeerperiode. Onze gasten komen dus niet in aanraking met andere katten.
Wat wij bieden is uitzonderlijke zorg voor uw lieveling!


 

 

Inmiddels hebben we al vele vaste logeetjes, die elk jaar opnieuw bij ons komen logeren. Omdat met één ruimte het logeerhuis snel vol was, hebben we in 2011-2012 een verbouwing in het pension ondergaan. Er is een dakkapel geplaatst en de grote zolder is in 2 grote kamers verdeeld van ongeveer 7 bij 3 meter. De oude kamer van het pension noemen we nu de achterkamer en de nieuwe kamer, die ervoor ligt, noemen we de voorkamer. 

 

Natuurlijk bent u van harte welkom om het logeerhuis eerst te komen bekijken en voor een kennismaking met ons, voordat u uw kat als gast gaat inschrijven.


pension achter -1.jpg  pension achter -3.jpg

pension achter -1.jpg

ONZE HUISREGELS:

Hieronder verstaan wij afspraken die wij omtrent het pension hebben, de afspraken die voor onze gasten gelden en de afspraken die we met de eigenaar van onze gasten maken.

voeding: Voor katten is het het beste om de voedingsgewoonte van thuis te handhaven. Geeft u uw kat bijvoorbeeld  2 maaltijden per dag, dan bereiden wij ook 2 maal per dag zijn maaltijden. Is uw kat gewend om 24 uur per dag voeding tot zijn beschikking te hebben, dan zorgen ook wij ervoor, dat het eetbakje gevuld blijft.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat uw kat de voeding krijgt die hij gewend is. Wij vragen u dan ook om de eigen voeding voor uw kat mee te nemen. Let u erop dat u voldoende voeding meegeeft voor de gehele logeerperiode. Op het lijstje bij 'logeerkoffer' staat ook voeding genoemd.

Indien één van uw katten op een medisch dieet is, voorziet u de soorten voeding met naam van uw katten en de hoeveelheden per dag.

 

enting: De enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar en dient minimaal 2 weken voor het logeren in ons pension toegediend te zijn.

Let erop dat de enting niet verloopt tijdens het verblijf van uw kat.In ons logeerhuis kunnen we alleen katten toelaten die voorzien zijn van een goed entingschema. Een goed entingschema wil zeggen: een kat moet zeker 2 maal in zijn leven geënt zijn. De laatste 2 entingen mogen niet ouder zijn dan 12 maanden. Een voorbeeld: een kat van 9 jaar die alleen de kitten enting gehad heeft en een enting 2 weken voor het logeren, heeft geen goed entingschema. Wij kunnen deze kat dus niet toelaten in ons logeerhuis.

Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat er met alternerende entingschema's gewerkt kan worden. Dit houdt in dat een kat elk jaar geënt moet worden tegen niesziekte en om het jaar geënt moet worden tegen kattenziekte. Als uw kat op deze wijze wordt geënt, is deze gewoon welkom in ons logeerhuis. Als blijkt dat bij het brengen van uw kat, de entingen toch niet in orde zijn, dan kunnen wij helaas uw kat niet toelaten.

Voor meer informatie over het inenten van uw kat kunt u het beste contact opnemen met uw eigen dierenarts.

Het entingboekje (dierenpaspoort) moet u meenemen bij het brengen van uw kat.

pension voor - 2.jpg

medicatie: Wij zijn in staat om allerlei soorten en manieren van medicatie toe te dienen.

Indien uw kat medicatie gebruikt, brengt u deze mee in de originele verpakking met etiket (etiket voorzien van de naam van uw kat die deze medicatie gebruikt en het gebruik van deze medicatie).

Als uw kat problemen omtrent de gezondheid heeft, welke niet van besmettelijke aard zijn (te denken aan: bij tijden last van blaasgruis, obstipatie, enz.) dient u dat aan ons door te geven. Zo kunnen wij uw kat optimaal in de gaten houden en verzorgen.

Indien uw kat bij ons komt logeren en uw kat krijgt na het inschrijven een medisch probleem, dient u ons daarvan op de hoogte te brengen. We gaan in overleg met onze dierenarts en bekijken dan of het verstandig is om uw kat bij ons te laten logeren. Als u het pas meldt wanneer u uw kat komt brengen, kunnen wij genoodzaakt zijn uw kat niet toe te laten. 

dierenarts: Indien er tijdens het verblijf van uw kat onverwacht gezondheidsproblemen optreden, dan raadplegen wijonze dierenarts. De kosten van het consult en de kosten voor medicatie, operatief ingrijpen, e.d. worden in rekening van de eigenaar van de kat gebracht. Deze kosten dienen bij het ophalen van uw kat contant te worden voldaan. Als er iets ernstigs aan de hand is zullen wij trachten u zo snel mogelijk op de hoogte brengen.

ziekten/parasieten: Het mag voor zich spreken dat uw kat geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is, als hij bij ons komt logeren. Indien u hierover twijfelt, neem dan contact met ons op.

Bij het brengen van uw kat wordt de algemene gezondheid door ons ingeschat. Alleen katten die naar onze mening gezond blijken te zijn, kunnen bij ons logeren.

Ondanks het feit dat uw kat niet in aanraking komt met andere katten, is het zinvol om u kat ontwormd te hebben, voordat hij bij ons komt logeren.

Zorgt u ervoor dat uw kat vlovrij is.

 

ongecastreerde katers: Ongecastreerde katers kunnen bij ons te gast zijn tot een leeftijd van 6 maanden.

aansprakelijkheid: Omdat u uw kat vrijwillig in ons logeerhuis onderbrengt, kunnen wij helaas geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

  pension voor - 4.jpg       pension voor - 1.jpg

pension voor - 12.jpg

 LOGEERKOFFER:

De volgende dingen neemt u mee in de logeerkoffer van uw kat:

  • voeding
  • entingboekje/paspoort
  • favoriet kleedje/mandje (met geur van thuis)

eventueel:

  • lekkernij
  • medicatie

De volgende dingen zijn in het logeerhuis aanwezig:

  • eet- en drinkbakjes
  • kattenbak/grit/schepje
  • krabpaal
  • slaapplaatsen
  • speeltjes
lennon 220908_8.jpg
 
DSC_0101.jpg
 
pension.jpg
 

INSCHRIJVEN

Als u uw kat bij ons als gast in wilt laten schrijven, kunt u dat via onderstaande mogelijkheden doen.

Telefonisch: 06 55 817 459  /  06 4777 98 91

Email: info@dekattenkrabpaal.nl

Zodra uw telefoontje of mailtje bij ons is ontvangen, krijgt u een inschrijfformulier en de algemene voorwaarden toegestuurd. Het inschrijfformulier stuurt u ingevuld weer terug naar ons, waarop wij u een inschrijfnummer zullen toekennen. Als u uw kat komt brengen, ondertekenen we dit inschrijfformulier gezamenlijk, dat dan als contract zal dienen.

Bij het brengen van uw kat wordt de algemene gezondheid door ons ingeschat. Alleen katten die naar onze mening gezond blijken te zijn, kunnen bij ons logeren.

U bent natuurlijk altijd welkom om een kijkje bij ons te komen nemen, voordat u reserveert.

pension kast.jpg

 

TARIEVEN 2023

De logeerprijs per dag bij één kat bedraagt € 11,50 

Komen er meerdere katten tegelijk bij ons logeren, dan geldt voor de eerste kat € 11,50 en voor de tweede kat € 10,50 en voor alle volgende katten € 9,50 per dag.

Zowel de dag van het brengen als de dag van het ophalen worden berekend. De betaling van de door u gereserveerde dagen dient uiterlijk te worden voldaan bij het ophalen van uw kat. Dat betekent in het geval van giraal overmaken, het verschuldigde bedrag op de ophaaldag op rekening van cado-online.nl aanwezig moet zijn. Het is tevens mogelijk het bedrag vóór het logeerverblijf van uw kat(ten) over te maken op onze girorekening of te betalen op de dag van brengen.

Als u niet in de gelegenheid bent om uw kat bij ons te komen brengen en/of op te halen, bieden wij de mogelijkheid om uw kat op te komen halen en weer thuis te brengen. Afhankelijk van de afstand, maken wij vooraf voor u een prijsopgave.

 

ANNULEREN

Helaas zijn wij door eerdere ervaringen genoodzaakt om kosten in rekening te brengen bij het annuleren van de reservering.
Mocht u de reservering 2 maanden voor het logeren annuleren, zullen wij 25% van de totale logeerprijs in rekening brengen.
Annuleert u de reservering tussen de 2 maanden en de 1 maand, voordat uw kat bij ons komt logeren, dan zullen wij 50% van de totale logeerprijs berekenen.
Als u tussen de 1 maand en 2 weken voor aanvang van het logeren, de reservering annuleert, zullen de kosten 75% van de totale logeerprijs zijn.
En annuleert u de reservering minder dan 2 weken voordat uw kat bij ons komt logeren, zullen wij 100% van de logeerprijs berekenen.
Uiteraard zal bij overlijden van de logé alle betalingsverplichtingen komen te vervallen.

 

© 2013 - 2024 de KattenKrabpaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel