ACHTER DE SCHERMEN

Op 3 januari 2006 hebben we eindelijk de stap genomen om een bedrijf op te starten. Het bedrijf cado-online.nl staat ingeschreven bij de KvK in Tiel, onder nummer 11063944.

Ruim 7 jaar later, in 2013, vinden we dat er een meer directe link moet zijn tussen onze voornaamste producten en de naam van het bedrijf. We zijn met nadruk gespecialiseerd in krabpalen voor katten, ons logeerhuis is alleen voor katten en wij zijn het meest geprofessionaliseerd in katten.
Vandaar de naam de KattenKrabpaal. Het is een naam die zowel past bij een webwinkel als bij een kattenpension.

De naam cado-online.nl blijft bestaan, maar in de toekomst willen wij meer bekendheid maken met de naam de KattenKrabpaal.

 

we?

'We' zijn René en Nicole, woonachtig in Tiel met onze 7 katten en 2 honden.
Onze katten zijn Gadi, Shou, Apple, Lord, Bob, Tet en Sus. 
En onze honden heten Sjefke en Peer.

Gadi en Shou zijn Abessijntjes, uit het jaar 2011 en wonen sinds juli 2015 bij ons.
Apple en Lord zijn broer en zus Devon Rex en wonen sinds eind 2016 bij ons.
Bob, Tet en Sus zijn ook Devon Rex broer en zusjes en wonen sinds 2018 bij ons.

Sjefke is met 8 weken in juni 2012 bij ons komen wonen. Hij is een Bull Terrier.
In augustus 2015 is Peer geboren, een zoon van Sjefke. Hij is ons gezin komen versterken en woont ook als pup vanaf 8 weken oud bij ons.

 

ons gezin

  

  Sjefke

  

  René (met Sjefke) Nicole (met Sjefke)

Rij 1: Lord, Shou en Bob        Rij 2: Peer, Sus en Sjefke       
Rij 3: Tet, Gadi en Apple       Rij 4: René (met Sjefke) en Nicole (met Sjefke) 

 

ons verhaal

Dieren spelen een grote rol in ons leven. We hebben nooit samengewoond met alleen ons tweeën. Het begon met twee katten, Dopey en Remi, en al snel kwam daar een derde kat, Gaudi, bij én onze eerste hond, Boef. Maar ook katje nummer 4, 5, enz. vond bij ons een thuis. We kwamen bekend te staan voor het opvangen van thuisloze katten. En ook kwam onze tweede hond, Bas,  bij ons wonen.

We verhuisden naar een groter huis, ruimte voor meer katten....

Rond deze tijd hebben we onze tweede hond (Bas, een Duitse herders hond) onverwacht verloren. Nog maar 10 maanden oud en uit sectie geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Op haar sterfdag werd onze derde hond, Bòr (witte herders hond) geboren en kwam een paar maanden later bij ons wonen.

En toen werd ons eerste nestje geboren van Freud. Gelukkig hebben we voor de kitjes die we, op Moos een rode kater na,  niet zelf hielden een goed thuis weten te vinden. Freud heeft al haar kittens overleefd en hebben we in juli 2017 bij ons thuis in moeten laten slapen, op bijna 20 jarige leeftijd!

We hadden de smaak te pakken van kleine kitjes opvoeden en deze op te zien groeien. Ons dilemma was het grote aanbod van kitjes en overvolle asiels. Dit deed ons besluiten om rond te gaan kijken naar een raskat. En na veel informatie gewonnen te hebben, zijn we gevallen voor de Oosterling.

De Siamees, de Oosters Korthaar, de Balinees en de Mandarin, deze laatste ons meest favoriete van de 4 verwante rassen.

In het jaar 1999 kwam onze eerste Mandarin en Oosters Korthaar (2 zusjes Ceesje en Zeus) bij ons wonen. Het jaar daarop hebben we ons aangemeld als cattery (cattery K'ung Fu-Tse) en kregen in het de zomer van 2000 onze eerste nestjes van de beide zusjes. Met veel vreugde, maar ook met veel verdriet, hebben we 16 nestjes met K'ung Fu-Tse - kittens grootgebracht en opgevoed. Omdat wij niet aan herplaatsen hebben gedaan, maar de moeder katjes altijd hebben gehouden en daarnaast altijd op de katers verliefd werden die we niet voor de fok gebruikten, werd onze groep katten behoorlijk groot, waardoor we onder andere gestopt zijn met fokken.
In augustus 2022 hebben we Na Kaim, onze laatste 'kitten' Mandarin, moeten laten gaan... Na Kaim zou in oktober 18 jaar zijn geworden....

In het jaar 2005 is onze eerste hond Boef, overleden aan een vorm van degeneratieve myelopathie. Een aandoening van het ruggenmerg op cellulair niveau die bepaalde functies uitschakelt. Er is geen behandeling om deze ziekte te overwinnen en we moesten haar laten inslapen.

Onze derde hond, Bòr, hebben we in het jaar 2011 in moeten slapen. Bòr was een witte herder en zij heeft een geweldige leeftijd van 13,5 mogen bereiken!!

Inmiddels beleven wij veel plezier met onze huidige honden: Sjefke & Peer (2012 en 2015).

Op natuurlijke wijze, gepaard met veel verdriet, is onze groep katten behoorlijk geslonken. In de zomer van 2015 werd een oproep gedaan voor 2 Abessijntjes. Deze 2 katjes hadden al in ons logeerhuis gelogeerd en wij hebben de stap genomen om deze 2 lieverds een nieuw thuis te geven.
Nog een jaar later, in november 2016, zijn we weer voor kittens gegaan. Het ras Devon Rex. We wilden met Apple een nestje. Maar dat was helaas niet mogelijk. Daarom hebben we in 2019 nog een keer voor kittens gekozen: 1 broer en 2 zussen Devon Rex (Bob, Tet en Sus). 

 

waarom een bedrijf beginnen

Katten, honden, dieren in het algemeen, fotografie, computers en het internet zijn altijd al een belangrijke bezigheid in ons leven geweest.
Van de ervaring, die we afgelopen jaren hebben opgedaan en opgebouwd, maken we nu gebruik om onze hobby's nog verder uit te diepen en deze te delen met derden.
De basis van ons bedrijf zijn onze hobby's.
Met plezier werken we nu hard, om ons bedrijf op te zetten en onze ervaring en kunde hierin te verwerken.

 

de naam 'cado-online.nl'

Er is lang nagedacht over een passende naam. De naam moest zeker iets met katten van doen hebben. De tevredenheid van onze katten wilden we overbrengen.
Om het niet alleen bij katten te houden, kozen we er ook voor om de hond erbij te betrekken. Met de Nederlandse benamingen kwamen we niet tot een pakkende naam.
Het Engelse cat en dog daarentegen maakte het voor ons compleet.
In het logo vormen de laatste letters van cat en dog de voor ons belangrijke slogan: tevreden gezelschapsdier.
Het online.nl maakt de link naar het hedendaagse internetgebeuren.

 

de naam 'de KattenKrabpaal'

Na 7 jaar verder kwam er een volgende stap. We wilden ons nog meer op de hedendaagse (social)media toeleggen en hebben we van onze website met webwinkel, een professionelere webwinkel gemaakt. En bij deze professionele webwinkel hoort ook een nieuwe naam: de KattenKrabpaal.
De naam cado-online.nl is blijven bestaan. 
Zo willen we vertrouwd blijven, maar toch ook vernieuwend zijn. In de toekomst zullen we de naam de KattenKrabpaal steeds meer gaan gebruiken en zal cado-online.nl wat naar de achtergrond verdwijnen.

 

We hopen dat u onze site en onze webwinkel met interesse kunt bekijken en in de toekomst blijft bekijken. Want we zullen zo up to date mogelijk blijven doorgaan!

René en Nicole

De op- en aanmerkingen over deze website, zowel de positieve als de negatieve, horen we graag van u op ons emailadres: info@dekattenkrabpaal.nl

de KattenKrabpaal.jpg

© 2013 - 2024 de KattenKrabpaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel