KRABPAAL INFORMATIE

 

Op deze pagina vindt u informatie over de onderdelen waaruit een krabpaal bestaat, waar u een krabpaal mee kunt maken en over het systeem van onze krabpalen.

Een modulair systeem waarvan elk onderdeel los te verkrijgen is!

 

 

 

Ga direct naar:
DE ONDERDELEN HET OPBOUWEN AANPASSINGEN DEMON STRATIE VIDEO'S
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE ONDERDELEN

Uit welke onderdelen bestaan onze krabpalen of welke onderdelen heeft u nodig om een krabpaal te maken?
Hieronder een overzicht met beschrijving van de onderdelen.
Bij de link krabpaalonderdelen in het menu linkerkant, vindt u de prijzen en bestelmogelijkheden.

 

SISALPAAL
Deze zijn er in verschillende standaardmaten, te weten: 26,5cm, 38cm, 44,5cm, 56cm en 80cm.
Voor afwijkende maten, speciaal maatwerk, tot 80 cm kan contact worden opgenomen. 
Daarnaast zijn de sisalpalen in twee verschillende kleuren te verkrijgen, beige natuursisal en zwart kunststofsisal. 

De doorsnede van de sisalpalen is 11,5cm. De schroefmaat is M8.

Aan beide kanten van de sisalpalen zit een kunststof plaat met daarin een moer. In deze moer wordt een tussenschroef of eindschroef geplaatst, naar gelang hoe de opbouw is.

 

PLAFONDSPANNER
Een complete plafondspanner bestaat uit drie onderdelen: de sisalpaal, de spanner en de manchette. 

De sisalpaal voor de plafondspanner heeft aan 1 kant een kunststof schijf met daarin een moer en aan de andere kant een kunststof schijf met een gat.

De spanner wordt aan de kant gestoken waar het gat zit in de kunststof schijf. Deze lange schroefdraad aan de spanner is meer dan 25cm lang. Dit kan geheel in de sisalpaal gestoken worden. Door het verder uit de sisalpaal te laten komen kunnen we de hoogte van de krabpaal aanpassen en elke gewenste hoogte voorzien van stevigheid. Hierdoor komen we tegemoet aan de verschillende hoogtes plafond die er zijn.
Als de spanner in de sisalpaal zit, drukt u daarna de bovenkant van de spanner tegen het plafond. De kunststof ring komt daarmee ook omhoog. Deze draait u weer naar beneden richting sisalpaal. Draait u deze handvast helemaal naar beneden. Op deze manier wordt de krabpaal klem gezet tussen vloer en plafond. 
Let op! Door gebruik kan de spanner losser komen te zitten. Check dit regelmatig en draai eventueel opnieuw een aantal slagen handvast.

De manchette werkt de spanner naar de sisalpaal netjes af.

Alle 3 de onderdelen zijn los te bestellen. Let op dat bij een sisalpaal voor de plafondspanner u dit vermeldt bij een bestelling, zodat wij de sisalpaal hiervoor kunnen leveren.

 

GRONDPLAAT
De grondplaat is het onderste deel van de krabpaal en zorgt voor de stabiliteit van de krabpaal. We leveren grondplaten van bijna 4cm dik (alleen de 36x36 afmeting is 2cm dik). Alles is netjes voorbewerkt zodat er geen beschadigingen op de vloer kunnen ontstaan. Eventueel zou u er nog extra een vloerbeschermer vilt onder kunnen plakken.
De grondplaten zijn in verschillende maten te verkrijgen: 30x30cm, 36x36cm, 42x42cm, 50x50cm, 67x42cm, 80x60cm en een 3hoek model van 62x62cm. 
Afwijkende maten in overleg verkrijgbaar. 

Om een sisalpaal op een grondplaat te bevestigen is een eindschroef nodig.

 

LIGPLATEAU
De ligplateau’s zijn ook aan de onderzijde bekleed, zodat er niet tegen een kaal stuk hout vanaf de onderzijde gekeken wordt.
We hebben verschillende maten: 36x36cm, 42x42cm, 50x35 cm, 67x42cm en een 3hoek model van 62x62cm.
Afwijkende maten in overleg verkrijgbaar.

De gaten in de ligplateau’s zitten erin!
Bij de vierkante plateau’s zit in minimaal 2 hoeken een gat op ongeveer 8 cm van de 2 zijkanten (vanuit de hoek is dat 12cm diagonaal). 
Bij het rechthoek plateau 50x35cm zit, naast de 2 hoeken, ook een extra gat in het midden van de korte zijde, ook weer 8cm van de kant (soms zit het gat bij dit ligplateau 12cm van de zijde).
Bij het rechthoek plateau 67x42cm zitten minimaal 3 gaten in. Op 2 hoeken en 1 in het midden van de lange zijde.

Bij het 3hoek model zitten 3 gaten op de hoeken (8cm vanaf de zijkanten of 12cm vanuit de hoek diagonaal).

Voor het bevestigen van een ligplateau’s tussen 2 sisalpalen in is een tussenschroef nodig. Is het ligplateau een eindpunt (dus maar op 1 sisalpaal), is er een eindschroef nodig.

 

DOORLIGPLANK
De doorligplank is een plank van 42x42cm waar een groot gat in is gemaakt. Door een hoes met rits om de plank te trekken ontstaat er zachte hang-ligplaats, vergelijkbaar met een radiatorhangmat. De hoezen zijn los verkrijgbaar en dus te vervangen.

De doorligplank heeft op 2 hoeken een gat. Hierdoor kan het op 2 sisalpalen bevestigd worden of op 1 sisalpaal. 

Bij plaatsing op 2 sisalpalen kan op deze beide sisalpalen weer sisalpalen geplaatst worden, of maar aan 1 kant een sisalpaal omhoog en niet aan de andere kant. Wanneer er geen sisalpaal meer op geplaatst wordt is er een eindschroef nodig. Als er een sisalpaal op geplaatst wordt is er een tussenschroef nodig.

 

SCHAAL
Dit is een kunststof voorgevormde komvormige ligplaats. Met een doorsnede van 38 cm en een diepte van 18 cm, een heerlijk plaatsje om hoog in de krabpaal in te bouwen. Om de kunststof schaal zit een hoes met rits. De hoezen zijn los verkrijgbaar en dus te vervangen.

De schaal is te bevestigen tussen twee sisalpalen (met een tussenschroef) maar ook met een eindschroef als eindstuk op een sisalpaal.

 

TROON
Een ovaal ligplateau met een verhoogde rand waar uw kat heerlijk tegen op kan gaan liggen. Daarnaast is de troon verzacht met schuimrubber, zacht om op te liggen! 
De hoogte van de rand is 10cm. 

We hebben 2 afmetingen in ons assortiment. De troon heeft een afmeting van 43x39cm. De troon XL heeft een afmeting van 50x40cm.

De troon wordt met een eindschroef op een sisalpaal bevestigd, in het midden van de troon.

De troon kan niet tussen twee sisalpalen worden bevestigd, is altijd een eindpunt.

 

WOONHUIS
Als katten het lekker vinden om verstopt te gaan liggen is het huisje de uitkomst. 
Ze zijn verkrijgbaar in het vierkant, ovaal en driehoekig. 
De hoogte van de 3 woonhuizen is 26cm. 
Het oppervlak van het vierkante en de driehoek is 36x36cm, waar bij het driehoek woonhuis 1 hoek afgerond is. Het oppervlak van het ovale woonhuis is 43x39cm.

De woonhuizen worden met eindschroeven bevestigd, aan de onder- en bovengelegen sisalpaal.

 

SPEELTOUW
Het speeltouw kan, door de meegeleverde eindschroef, aan een ligplateau of woonhuis gehangen worden.

 

BEVESTIGINGSMATERIAAL
Dit bestaat uit eindschroeven en tussenschroeven. 

De eindschroef wordt gebruikt bij de bevestiging van de onderste sisal paal op de grondplaat. Daarnaast wordt de eindschroef gebruikt bij de bevestiging van de huisjes op de sisalpalen, bij de troon en wanneer er een ligplaats als eindpunt gebruikt wordt.

Met een tussenschroef worden 2 sisalpalen op elkaar gedraaid, met of zonder een onderdeel ertussen.

 

VERLOOPSCHROEF M8-M10
Wij hanteren voor ons systeem schroefmaat M8. Om onze artikelen met andere systemen te verbinden, hebben wij een verloopschroef in ons assortiment. Deze verloopschroef verbindt ons systeem M8 met een systeem M10. 

 

TUSSENSCHIJF
De tussenschijf wordt gebruikt om eventuele verschillen in hoogte op te vangen. Hij is net zo dik als de plateau’s. 
Soms wordt het gebruikt om tussen 2 sisalpalen te plaatsen omdat dit voor een strakkere of gewenste afwerking zorgt. Hiervoor is een tussenschroef nodig.

Tevens te gebruiken als grondplaatje om een krabpaal zo minimaal mogelijk op te bouwen.

Indien we spreken van een sisalpaal op een grondplaat wordt de tussenschijf ook gebruikt om de sisalpaal netjes af te werken. Hij wordt dan bevestigt met een eindschroef.

 

KRABPAALSTOF
Naast alle onderdelen voor een krabpaal, leveren wij ook al onze kleuren stof los. 
De stof is 160cm breed en wordt verkocht per meter.

De pluche stoffen zijn: beige, caramel, zilvergrijs, donkerblauw, zwart, beige pootjes, grijs pootjes, panter en patchwork bruin.

De niet-pluche, maar wollige stoffen zijn: wolwit en wolgrijs.

 

SISALTOUW
Het sisaltouw is in de kleur beige en zwart. 

Het beige sisal is een natuurlijk product. Het zwarte sisal is een kunststof touw wat door en door gekleurd is (dit betekent dat het zwart niet weggekrabd wordt).

De doorsnede van het touw is 8mm. Het wordt geleverd in een streng van 80mtr. (Met 80mtr touw kan een 160cm lange paal met een doorsnede van 11cm omwikkeld worden)

 

SISALSTOF
De sisalstof kan een alternatief zijn voor sisaltouw. Ook hier kan de kat heerlijk aan krabben. Het sisalstof is op krabplanken/krabplaten uit ons assortiment bevestigd. Het is ook los te bestellen als 100x100cm en 200x100cm. Het is 4mm dik en de achterkant is van rubber.
Ideaal om hoeken, ed te bekleden. 

 

 

 

Ga terug of ga naar:
DE ONDERDELEN HET OPBOUWEN AANPASSINGEN DEMON STRATIE VIDEO'S
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET OPBOUWEN

De krabpalen van de Kattenkrabpaal zijn eenvoudig op te zetten!
Hieronder een voorbeeld van de stappen om de plafondpaal maximilianus op te zetten.

 

Wat heeft u nodig:

 • De geleverde spullen
 • Een priem of schaar om een gaatje in de stof te kunnen prikken
 • Stevige schroevendraaier

 

Wat u moet weten:

 • Alle stof is nog heel, deze moet eerst doorgeprikt worden om de eindschroef of tussenschroef er doorheen te kunnen steken.
 • Begin bij de basis, eerst de grondplaat met de daarop horende sisalpaal/-palen.
 • In de sisalpaal van de plafondspanner (met het witte papier er omheen) zit maar aan één zijde schroefdraad. De zijde zonder schroefdraad (een kunststof gat) moet aan de bovenkant komen.
 • De spanner wordt vastgedraaid door de dikke zwarte ronde schijf tegen de bovenkant van de sisal paal te draaien. (naar beneden dus)

 

Wat u gaat doen:

 1. Prik een gaatje in de stof waar het gat in de grondplaat zit, meestal kiezen we het gat in het midden
 2. Steek de eindschroef vanaf de onderzijde door het gat en draai de sisalpaal erop, meestal kiezen we hier voor de langste sisalpaal
 3. Draai een tussenschroef voor 1/3 in de gemonteerde sisalpaal
 4. Prik een gaatje door de stof van het eerste ligplateau, meestal kiezen we bij de vierkante ligplateau’s een gat op een hoek. (Bij een rechthoekig ligplateau zit het gat in het midden van de korte zijde.)
 5. Schuif het ligplateau over de tussenschroef die u net in de gemonteerde sisal paal heeft gedraaid
 6. Draai de volgende sisal paal op de tussenschroef, kijk of het ligplateau in de juiste hoek staat en draai de sisal paal goed vast.
 7. Herhaal stap 3
 8. Herhaal stap 4, tweede ligplateau
 9. Herhaal stap 5 
 10. Herhaal stap 6
 11. Herhaal stap 3
 12. Herhaal stap 4, derde ligplateau
 13. Herhaal stap 5
 14. Draai de sisalpaal met het witte papier aan de bovenkant op de tussenschroef, het witte papier kan er nu af.
 15. Trek de manchette over de kunststof spanner (deze wordt door ons er omheen geleverd)
 16. Plaats de spanner in de bovenste sisal paal
 17. Druk de spanner nu tegen het plafond en draai de zwarte schijf naar beneden, vast tegen de sisalpaal
 18. De extra schroef boven de zwarte schijf is een borgschroef. Draai deze handvast naar beneden tegen de zwarte schijf
 19. Controleer geregeld (3x per jaar) of de sisalpalen nog strak op elkaar zitten. Door bewegingen (klauteren en springen van de kat) en door weersveranderingen kunnen de sisalpalen losser van elkaar komen te zitten. Weersveranderingen geldt eigenlijk alleen bij oudere huizen, houten bouw.
  Draai de sisalpalen weer vaster tegen elkaar. Begin met de onderste 2 en werk zo naar boven toe, als laatste de zwarte schijf van de spanner en de borgschroef. 

 

 

 

Ga terug of ga naar:
DE ONDERDELEN HET OPBOUWEN AANPASSINGEN DEMON STRATIE VIDEO'S
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AANPASSINGEN

De krabpalen die op onze website vermeld staan,  zijn aan te passen naar uw wensen. 
Enkele voorbeelden hieronder.

 

BEIGE OF ZWART SISAL
Al onze krabpalen kunnen geleverd worden met beige of zwart sisal (of dit moet anders vermeld worden bij het model).  
Het beige sisal is een natuurlijk product.
Het zwarte sisal is een kunststof touw.
Tijdens het bestelproces kiest u voor beige of zwart bsisal. 

 

KLEUR VAN DE STOF
Elke krabpaal kan in de door u gewenste kleur stof (of dit moet anders vermeld worden bij het model).
Wilt u meerdere kleuren in 1 krabpaal, ook dat is geen probleem! Vermeldt u dan precies welk onderdeel u in welke kleur wilt.
Tijdens het bestelproces kiest u voor uw gewenste kleur stof. Bij de wens meerdere kleuren stof in 1 krabpaal, kiest u eerst 1 kleur. In het opmerkingenveld, wat verder in het bestelproces, vermeldt u welk onderdeel u in een andere kleur wilt. 
    

 

VERANDERING VAN ONDERDELEN
Het model krabpaal dat u heeft gekozen heeft een onderdeel die u liever niet wilt of het heeft juist niet het onderdeel die u graag wilt.
Voorbeeld 1: In krabpaal maximilianus zitten 3 ligplateau's. U wilt 1 ligplateau vervangen voor een schaal.
Voorbeeld 2: In krabpaal loes zitten 2 schalen en 2 doorligplanken. U wilt 3 schalen en  1 doorligplank.
Voorbeeld 3: Krabpaal miertje heeft 2 doorligplanken. U wilt 1 doorligplank vervangen voor een schaal.
Voorbeeld 4: Bij krabpaal meili wilt u de doorligplank bovenop vervangen voor een troon.

Dit is allemaal mogelijk!
Om samen tot een mooie krabpaal te komen, neemt u contact met ons op. Wij nemen de wijzigingen met u door, minnen en plussen de prijs van de onderdelen die eruit gaan en die erbij komen, maken daarvan een offerte en zullen deze na akkoord, omzetten in een factuur.

 

TOEVOEGEN OF VERWIJDEREN VAN ONDERDELEN
Het model krabpaal dat u heeft gekozen is bijna na tevredenheid. U wilt er graag een extra onderdelen bij, of u wilt juist een onderdeel verwijderen.
Voorbeeld 1: In krabpaal ebje zit een 3hoek woonhuis. U wilt liever geen woonhuis. 
Voorbeeld 2: Krabpaal gitung heeft aan beide kanten van het woonhuis een lange sisalpaal van 80cm. U wilt aan 1 kant een opstapplek maken. We vervangen 1 sisalpaal van 80cm voor 2 sisalpalen van 38cm. Tussen deze 2 sisalpalen plaatsen we een ligplateau.
Voorbeeld 3: Bij krabpaal lord zou u het onderste ligplateau willen verwijderen. We kunnen 1 langere sisalpaal hierin zetten, of we draaien de 2 bestaande sisalpalen koud op elkaar.

Ook dit is allemaal weer mogelijk!
Neemt u bij het veranderen van een standaard model krabpaal contact met ons op. Wij nemen de wijzigingen met u door, minnen en plussen de prijs van de onderdelen die eruit gaan en die erbij komen, maken daarvan een offerte en zullen deze na akkoord, omzetten in een factuur.

 

 

 

Ga terug of ga naar:
DE ONDERDELEN HET OPBOUWEN AANPASSINGEN DEMON STRATIE VIDEO'S
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEMONSTRATIE VIDEO'S

Hieronder een aantal demonstratie video's over het opzetten van onze krabpalen en over het plaatsen van bepaalde onderdelen in een krabpaal.

   

HET OPZETTEN VAN EEN PLAFONDKRABPAAL:

   

HET PLAATSEN VAN EEN SCHAAL:

   

HET PLAATSEN VAN EEN PLAFONDSPANNER:

   

HET AANDRAAIEN VAN DE SISALPALEN:

 

 

 

Ga terug naar:
DE ONDERDELEN HET OPBOUWEN AANPASSINGEN DEMON STRATIE VIDEO'S
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2024 de KattenKrabpaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel