cado-online.nl / de KattenKrabpaal steunt stichting AAP

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. De dieren die bij AAP terecht komen zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren.

AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine uitheemse zoogdieren, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben om weer op verhaal te komen. Het uiteindelijke doel is om de dieren geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, in de vorm van een reservaat of gerenommeerde dierentuin.

Stichting AAP is voor het grootste deel van haar inkomsten afhankelijk van begunstigers. Naast het donateurschap zijn er diverse originele manieren om AAP te steunen. 

cado-online.nl / de KattenKrabpaal heeft één van deze manieren aangegrepen!! 

Sinds de zomer van 2011 waren wij de 'trotse adoptie ouders' van Piep. Piep was een vrouwelijk Lampongaap afkomstig van een particulier. Onze oude Piep liep heel slecht door haar kromme armpjes en te korte beentjes. Zij was een klassiek voorbeeld van de “Engelse ziekte”. Door tekort aan zonlicht, slechte voeding en gebrek aan beweging waren haar ledematen sterk vergroeid. Waarschijnlijk heeft zij sinds haar vroege jeugd in een veel te krappe kooi opgesloten gezeten. Helaas kon de schade niet meer hersteld worden en zou Piep altijd kreupel blijven. 
Toch heeft zij bij Stichting AAP vanaf 2009 een goed leven gehad en heeft zij samengeleefd met het lampongaap- mannetje Pégase en het vrouwtje Sirtaki.
Helaas is Piep overleden in november 2019. De laatste weken van haar leven was ze minder actief dan normaal en wilde niet meer goed eten. Piep was niet meer zichzelf. Omdat er geen uitzicht op verbetering voor haar was, heeft stichting AAP besloten dat het voor Piep het beste was om rustig in te slapen.
Ze heeft mede door vele donateurs nog een fijne tijd gehad bij stichting AAP en heeft een mooie leeftijd van 27 jaar mogen bereiken.

Onze adoptie bij stichting AAP is hiermee niet gestopt. Samen met stichting AAP hebben we toen gekozen voor een nieuw adoptie apekind: Hiroshi. Wederom waren wij weer 'trotse adoptie ouders'! Dit keer van Hiroshi, een Japanse Makaak geboren tussen 2004 en 2007 en woonachtig bij AAP sinds 2019. Hiroshi werd achtergelaten om te sterven in een verlaten dierentuin. Voor de meeste dieren van de dierentuin werd een nieuw onderkomen gezocht, niet voor Hiroshi... Hij heeft nog jaren in deze verlaten dierentuin geleefd en heeft dit overleefd omdat er mensen uit de buurt hem af en toe eten brachten. AAP heeft ingegrepen nadat ze hoorden hoe Hiroshi zijn leven door moest brengen.

Helaas kregen wij in februari 2023 het bericht dat de gezondheid van Hiroshi verslechterde en hij is overleden. Hij had steeds meer moeite met bewegen. Hiroshi leed al langere tijd aan artrose. Hij kreeg hiervoor pijnstillers om met zo min mogelijk pijn te leven. Helaas bleek de artrose te zijn verergerd. Daarnaast verloor Hiroshi veel gewicht en had hij een slecht gebit. Om hem verder lijden te besparen, moest men helaas besluiten dat het voor Hiroshi het beste was om hem rustig in te laten slapen.

Samen met stichting AAP hebben we gekozen voor een nieuw adoptie apekind: Torzan. En opnieuw waren wij trotse adoptie ouders! Torzan is een berberaap. Hij zat 20 jaar opgesloten op een slaapkamer in België. Eenmaal bij AAP bleek dat zijn verleden als huisdier duidelijk zijn sporen had nagelaten. Door jarenlang gebrek aan geschikte voeding, zonlicht en beweging, had Torzan vergroeiingen opgelopen. Bij AAP deelde hij zijn verblijf met berberaap vrouwtje Chafi. Dit bleek een goede match! De twee hadden een hechte band en stonden als duo bekend om de vele knuffels en lange vlooisessies. Maar Torzan had steeds meer pijnstillers nodig om zich in zijn aangepaste verblijf te kunnen bewegen en verplaatsen. In de zomer van 2023 kregen we het trieste dat Torzan uit zijn lijden is verlost. Bij het laatste medische onderzoek bleek dat, ondanks alle goede zorgen, de vergroeiing zjn zijn benen en wervelkolom helaas toenam.

Natuurlijk zijn wij AAP blijven steunen en hebben een nieuw adoptie apekind: Chiko. Baviaan Chiko leefde in een circus in Frankrijk. Eind 2020 is Chiko samen met Floyd veilig uit het circus naar AAP gekomen.
Na zijn quarantaine met intensieve zorgen, is hij gekoppeld aan zijn reis- en soortgenoot Floyd. De twee vormen een dynamisch duo en kletsen als echte bavianen met elkaar door te 'hummen'.


 

CHIKO: 

 

Hieronder de informatie van ons derde adoptie apekind Torzan.
TORZAN:

 

Hieronder de informatie van ons tweede adoptie apekind Hiroshi.
HIROSHI:

 

 

 

Hieronder nog de informatie van ons eerste adoptie apekind Piep.

PIEP:

AAP-piep-.jpgAAP-piep2-.jpg

AAP-piep1.jpg

Adoptie nieuws Piep - december 2011

AAP-adoptienieuws 1.jpg

Adoptie nieuws Piep - oktober 2012

AAP-adoptienieuws2.jpg

 

Adoptie nieuws Piep - april 2014

 

 

 

Ook uw steun is zeer welkom!! 

AAP-banner_gr_Morito.gif

GESLOTEN
Wij zijn er even tussen uit van:
vrij 12 juli tm zo 28 juli.
Bestellen via site blijft mogelijk.
Verwerking weer vanaf ma 29 juli.

     

© 2013 - 2024 de KattenKrabpaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel